Podcast #2: “När vi är inne på ämnet självmordsbombande japaner…”

Stan Smith2010-03-26: Två emotsedda tv-serier har haft premiär: »South Park« och »The Pacific«. Varför görs politisk satir främst i animerad form? Och behöver vi fler skildringar av andra världskriget? Vi reder ut om tecknade barn är relevanta i en fjortonde säsong och om den svulstiga tonen i »The Pacific« är en besvikelse efter »Band of Brothers«. Dessutom diskuteras professor David Cope som blivit hatad i musikvärlden efter att ha programmerat Emmy, en artificiell intelligens som inte bara kan komponera musikstycken i klassiska kompositörers stil men också ta inspiration av dem och skapa helt egna uttryck. Medverkar denna vecka gör Billy Rimgard och Tobias Norström.

Klicka för att ladda ner eller, ännu bättre,
prenumerera på podcasten via iTunes.

Du kan också lyssna på den direkt här:

Avsnittets länkar:

DEL 1: En kort trailer för nya »South Park« med Tiger Woods finns på Youtube. Hela avsnittet finns givetvis att ladda ned på the interwebs. När det gäller animerad samhällssatir är sången om Oliver North från »American Dad« också ett fint exempel.

DEL 2: Trailers för »The Pacific« finns här och här. Vill man se hela avsnitt går det också bra. Om man inte har fått nog av skildringar av andra världskriget är det bara att börja beta av de 2299 titlar med nyckelord ‘WWII’ som finns på IMDB. Det var Bill Hicks som sa »I’m for the war but against the troops«.

DEL 3: Artikeln om Dave Cope och hans komponerande dator heter »Triumph of the Cyborg Composer«. Mer information om »Stats Monkey« finns hos Intelligent Information Laboratory. Per Bjurmans NHL-blogg finns hos Aftonbladet. Som bonus måste vi givetvis länka till trailern för »Hardware« med den onda MARK13.

POST SCRIPTUM: I SVTPlay kan man titta på dokumentären om Cindy Sherman. Efter apokalypsen gäller det att ha planerat för att bygga bo i en tankbil.