Podcast #52: “Attack removed”

Revenge
2011-10-14: Vem är den ljusskygge Satoshi Nakamoto, expert på avancerade ekonomisk teori, kryptologi och peer-to-peer-teknik som byggt den till synes felfria virtuella valutan Bitcoin? En artikel i New Yorker tro sig ha svaret och Obiter Dictum pratar om tekniken som kan göra riksbanker världen över ointressanta. Eller är det bara ett hacker-stunt? Kan vanliga människor som vi också gå över till Bitcoin? Dessutom sjunger vi hämndens lov, eftersom TV-serien »Revenge« tar det finaste av hämnd som legat och puttrat och kommer tillbaka många år senare. Medverkar i avsnittet gör Billy Rimgard och Tobias Norström.

Ladda ner som mp3
Prenumerera i iTunes
Prenumerera i annat program (rss)

Lyssna direkt:

Följ oss på Facebook.

AVSNITTETS LÄNKAR:
Nästa b-film att se, och kanske vara upprörd över, är »Outland«. Det har kommit en lång teasertrailer för »Avengers« som lovar gott. »The Walking Dead« dyker upp med ett antal webisodes. För den som missat »Fringe« har io9 en sammanställning av avsnitten man behöver se för att hänga med.

DEL 1: Jakten på den mytomspunne Satoshi Nakamoto finns i reportaget om kryptovalutan. För en mer ingående förklaring om vad Bitcoin är och fungerar, lyssna på NPR.

DEL 2: Nya serien »Revenge« gör skäl för sitt namn. Det är en klassisk Kansas City shuffle.

POST SCRIPTUM: Tobias tipsar om dokumentären »Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest«. Billy tipsar om »Planet Money«-avsnittet Libertarian Summer Camp för en insikt i hur komplicerat det blir med alternativa valutor.